(+36) 88 424 483

   8200 Veszprém, Egyetem utca 10. I. épület 9. emelet

  

Projektek

A magyarországi elektronikai gyártás versenyképességének megőrzéséhez elengedhetetlen a fajlagos munkaerőráfordítás jelentős csökkentése és a gyártás költségeinek legalább szinten tartása, hiszen a térségben kialakult munkaerőhiány és a demográfiai kilátások negatívan hatnak a hazai gyártószektor minden résztvevőjére. A projektben olyan komplex Ipar 4.0 megoldásokat dolgozunk ki, amelyek segítenek a gyártási folyamatok optimalizálásában, az automatizált gyártás irányításában, költségszinten versenyképes alternatívát nyújtanak a munkaintenzív gyártással szemben és melyek könnyen bevezethetőek nem kifejezetten Ipar 4.0 megoldásokra tervezett gyárakban jelentős átalakítások nélkül. E feltételek teljesülése hatalmas potenciális piacot nyitna meg a kifejlesztésre kerülő megoldásokat hordozó termékek számára.

Az orvosi döntéshozatal komplex feladat, amelynek során számos tényezőt figyelembe kell venni. A projekt célja olyan folyamatvezérelt orvosi döntéstámogató rendszer megvalósítása, amely hatékonyan segíti a kardiológiai betegek ellátását, gyógyítását. A kialakítandó rendszer egyedülállóan ötvözi az orvostudomány, az informatika és a folyamatmérnöki tudományok eredményeit és módszereit annak érdekében, hogy a teljes gyógyítási folyamatot átfogó, a tevékenységekről objektív képet adó és adott szempontrendszer szerint optimális működést garantáló javaslatokat adó intelligens rendszert valósuljon meg.

A vidéki villamosítási projekt célja olyan települések enegiaellátásának és kommunikációs infrastruktúrájának biztosítása, amelyeknél nem vagy csak korlátozottan érhető el vezetékes energia hálózat, ezért jellemzően megújuló energiák felhasználásával történik a szükséges elektromos energia biztosítása.